kop Jacobspad Limburg

etappe 1    Millingen aan de Rijn - Kranenburg

Millingen Rijnoever
Millingen Rijndijk

Millingerwaard
Millingerwaard

Vanuit de Nederlandse grensplaats Millingen aan de Rijn tot aan het eindpunt van deze etappe voert de weg door De Duffelt, een landschap dat onderdeel uitmaakt van de Gelderse Poort. De dijk volgend passeren we Kekerdom met St. Laurentiuskerk, de enige buitendijks gelegen kerk in Nederland.

Zyflich
Welkom in Zyfflich

Kranenburg Markt
Kranenburg

Vanaf Zyfflich leidt de Via Romana ons naar het Kranenburger Bruch. Vervolgens belanden we in het bekoorlijke stadje Kranenburg met zijn door een middeleeuwse stadsmuur omgeven historisch stadscentrum.

wandelaar 16 km fietser 16 km

correcties en aanvullingen

In Zyfflich kruisen twee Jacobus routes: Het Jacobspad van Millingen aan de Rijn naar Eijsden en de route van Nijmegen via Xanten naar Keulen. Als u in Zyfflich de weg rechtdoor (Häfnerdeich) richting Wyler volgt, blijft u op de juiste route.
De route voert vanaf Zyfflich tot in Kranenburg over het wandelpad X7. Het is soms verwarrend omdat op diverse plaatsen zowel een sticker als de aanduiding voor het wandelpad(witte geverfde X7) staan vermeld en dat op andere plaatsen alleen één van beide is aangebracht.