kop Jacobspad Limburg

tweedaagse 2018

Mini-Camino door Midden-Limburg op 5 en 6 mei 2018

Altaarstuk Jacobus

Om een traditie van vele jaren voort te zetten, gaat de Broederschap van St. Jacobus de Meerdere uit Roermond in 2018 weer een Tweedaagse pelgrimstocht organiseren over het Jacobspad, dit keer door het Midden-Limburgse landschap.

We lopen op zaterdagmorgen 5 mei vanaf het Station Roermond via de Voorstad Sint Jacob aan de overkant van de Roer naar het dorp Herten. Vanuit Merum gaan we langs een avontuurlijke route naar Linne voor de lunch. daarna door de Linnerweerd, waarna we via de Stuw bij Osen de Maas oversteken.

Hierna komen we via Heel in Wessem aan voor een koffiestop, de volgende plaats is het historische Witte Stadje Thorn, waar we op eigen gelegenheid even verblijven. Na Thorn loopt de route langs het Vijverbroek naar Ittervoort, hier wordt ons in de groepsaccommodatie “De Grens” na het opfrissen het avondeten aangeboden. Na een interessant avondprogramma wordt hier ook de nacht doorgebracht.

Op zondagmorgen 6 mei vertrekken we hier na het ontbijt voor de tweede etappe. Vrij snel steken we de Belgische grens over en brengen een bezoek aan het dorpje Kessenich, voor een kerkbezoek. Halverwege houden we nog een koffiepauze op een mooi terras bij de Spaenjerd aan de Maasoever en dan door Aldeneik naar Maaseik waar we o.a. de Markt en omgeving bezoeken en hier op een van de vele terrasjes iets kunnen gebruiken. Na Maaseik gaan we oostwaarts richting de Pater Sangersbrug en steken we weer de Maas over, terug naar Nederland.

Hier komen we door de vernieuwde beemden aan in Roosteren waar we de 175 jaar oude St. Jacobuskerk bezoeken. Daarna brengen we in Susteren een bezoek aan de 11e eeuwse Amelbergabasiliek en lopen we over een mooie route naar het “Koffiehuis” vlakbij het IJzerenbos, waar het einde van de tocht ligt en we van elkaar afscheid kunnen nemen bij een of andere consumptie. Van hieruit is het enkele minuten lopen naar het station Susteren voor de terugreis.

Heeft u interesse in deze tocht en/of vragen, neem dan contact op per e-mail met:
jmcoopmans@gmail.com u krijgt dan t.z.t. verdere gedetailleerde informatie.

Hartelijke groet namens de Broederschap H. Jacobus te Roermond.