kop Jacobspad Limburg

Pelgrims 2 daagse 2016

zaterdag 30 april en zondag 1 mei.
Van Goch naar Arcen
De deelnemers hadden zich verzameld op het station van Nijmegen en werden van daaruit met een touringcar naar Goch vervoerd. Deze stad is gelegen aan de rivier de Niers. Op de eerste wandeldag bleef dit riviertje veelvuldig het beeld van die dag bepalen. De tocht begon bij de Arnold Janssenkerk en via Weeze, een plaatsje met verschillende aanwijzingen voor de pelgrimstocht naar Santiago, liep men door naar Kevelaer.
Deze Mariabedevaartplaats is zeer de moeite waard om te bezoeken. Hier werd overnacht in de plaatselijke Jeugdherberg.

Luc uitsnede 1
Luc uitsnede 2
Luc uitsnede 3
Luc uitsnede 4
Luc uitsnede 5
Deelnemers staan zondagochtend klaar voor vertrek. panoramafoto Luc Mol

De volgende dag liep men verder via het Jacobspad door een afwisselend landschap en onderweg werd Walbeck bezocht, hier werd geluncht. Daarna werd het Jacobspad verlaten en werd koers gezet naar de grens met Nederland door een prachtig bosgebied en langs zand/grindwinningsgaten. In de Kloosterhoeve op een vakantiepark in Arcen aan de Maas werd afscheid van elkaar genomen en werd de bus genomen naar Venlo of Nijmegen.

Pelgrims 2 daagse 2015

zaterdag 2 en zondag 3 mei 2015.
van Nijmegen naar Goch
Vanuit de oude St. Jacobskapel in de benedenstad van Nijmegen werd begonnen aan de pelgrimstocht over het Jacobspad richting het dorp Beek-Ubbergen. Via het gehucht Persingen werd de Duitse grens gepasseerd en liepen de deelnemers naar Zyfflich en via Wyler naar het mooie stadje Kranenburg. Na een bezoek aan de St. Petrus en Pauluskerk liep men verder naar de Jeugdherberg. Daar werd een gezamenlijke warme maaltijd genuttigd , werd een avondprogramma verzorgd en overnacht.
De volgende morgen werd na het ontbijt een lunchpakket gemaakt de route van het Jacobspad gevolgd door het imposante Reichswald, waar gepicknickt werd, richting het riviertje de Niers. Bij het landgoed Graefenthal, dat langs dit mooie riviertje ligt, werd een koffiestop gehouden.

rustpunt bij Graefenthal
Rustpunt bij Graefenthal

bij de Niers
Bij de Niers

Daarna volgde men de Niers verder en gingen we richting Goch. Op de Markt werd afscheid genomen. Daarna werd men met de bus teruggebracht naar station Nijmegen.

Pelgrims 2 daagse 2014

zaterdag 3 mei en zondag 4 mei 2014.
Van Smakt(bij Venray) naar Venlo
Op zaterdag 3 mei werd rond 8.15 uur verzameld op het Station Venray. Vanaf het station werden de deelnemers met een bus naar Smakt gebracht. Om 10.00 uur vertrok het gezelschap vanaf het pelgrimshuis van St .Jozef in Smakt. Voorafgaand aan het vertrek werd uitleg gegeven over dit pelgrimsdorp en werd de eerste stempel in het credential gezet.
Via de Willibrorduskapel en de Rosmolen op het landgoed Geijsteren liepen de deelnemers naar Wanssum. Bij het Jachthavencafé werd geluncht. In Meerlo werd het kasteel "Het Kasteelke" bezichtigd. In Swolgen volgde een koffiestop en daarna liep men via de bossen naar Broekhuizen. Daar werd met de veerpont de Maas overgestoken naar Arcen. Hierna gingen de deelnemers naar het overnachtingsadres bij "Jong Arcen”. ’s Avonds werd gezamenlijk een warme maaltijd gebruikt, gevolgd door een toepasselijk avondprogramma.
De volgende dag werd om 7:00 uur opgestaan en gezamenlijk beperkt ontbeten. Daarna ging het richting Duitse grens, waar de "Fossa Eugeniana" werd overgestoken om via een gedeelte van het Jacobspad naar Straelen te lopen voor een uitgebreid lunchbuffet aan de Markt. Hierna volgde een bezichtiging van de Petrus-en Pauluskerk en werd een groepsfoto gemaakt.

groepsfoto

Daarna werd via Schandelo / Velden naar Venlo gelopen. Onderweg werd een bezoekje gebracht aan de Refugio “Albertushof”. Bij de Genuujerie werd een koffiestop gehouden, de tocht eindigde op de Markt in Venlo, waar op een gezellig terrasje afscheid werd genomen van deze Noord Limburgse tocht en de medepelgrims.